Aldeboarn, prachtige woonboerderij op 1,6 ha grond

Omschrijving
Het betreft hier een karakteristieke en goed onderhouden riante woonboerderij op een schitterende locatie nabij het dorp Aldeboarn.  Het locatie bestaat uit een zeer ruim opgezette woonboerderij met vernieuwde schuur en een ruime vrijstaande 2e schuur en een garage. De woonboerderij is omringt door een mooi aangelegde tuin met een fruitgaard met fruitbomen van meer dan 100 jaar oud! Er is naast het erf (ca 6.120 m2) circa 1.00.70 hectare landbouwgrond aanwezig (totaal dus ruim 1,6 hectare).  Deze bijzondere locatie leent zich voor diverse mogelijkheden. Zo zou de locatie ook uitermate geschikt zijn als B&B, bedrijvigheid aan huis (woon/werken), dubbele bewoning en/of hobbymatige veehouderij.

Omgeving
De boerderij ligt in het midden van de Provincie Friesland, in het agrarische buitengebied van het dorp Oldeboarn wat ligt in de gemeente Heerenveen. Het dorp telt ongeveer 1550 inwoners. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen OosterboornPoppenhuizen en Warniahuizen. Aldeboarn is gelegen aan weerszijden van het riviertje de Boorne, 6 kilometer ten oosten van de A32 ter hoogte van Akkrum. Het dorp is vooral bekend door de jaarlijkse Gondelvaart op de laatste vrijdag van augustus.

In Aldeboarn zijn alle primaire voorzieningen aanwezig. Voor de overige voorzieningen kunt u terecht in Akkrum, Gorredijk, Heerenveen of Drachten.  Aldeboarn heeft een rijk verenigingsleven. Ook zijn er  een openbare en christelijke lagere school en kerk in het dorp. De woonboerderij is logistiek gezien gunstig gelegen op korte afstand van de rijkswegen  A7 en A32. De A6 (vanaf Joure) is ook vlot te bereiken.

Woongedeelte
De riante woonboerderij is in 2009 grotendeels verbouwd (traditioneel) waarbij het voorhuis compleet nieuw is opgetrokken. Het woongedeelte heeft een woonoppervlakte van circa 296 m2 en is opgetrokken uit spouwmuren. De woning heeft grotendeels houten kozijnen. De benedenverdieping heeft deels een houten vloer en deels een betonnen vloer waarbij de vloer in de kruipruimte ook van beton is. De vloeren van de  badkamer, de slaapkamer beneden, de woonkeuken en het kantoor zijn van beton waarbij in de slaapkamer en badkamer op de betonnen vloer een houten siervloer ligt. De woonkeuken en het kantoor hebben een tegelvloer met vloerverwarming.  Het voorhuis heeft een geïsoleerde kap welke gedekt is met dakpannen. Het overige dak is geïsoleerd met sandwich panelen en bedekt met dakpanplaten.  De indeling is als volgt:

Begane grond:
Bijkeuken, hal, zeer ruime woonkamer (ca 63 m2) , ruime woonkeuken (ca 22 m2)  met diverse inbouwapparatuur,  ruim kantoor (ca 26 m2) met schitterend uitzicht, ruime slaapkamer met doorgang naar de badkamer en toilet.

Bovenverdieping:
Overloop met keuken, woonkamer, douche en toilet en 4 slaapkamers. Deze verdieping is via een afzonderlijke trap vanuit de schuur bereikbaar evenals via een trap vanuit de hal.

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi 2018) waarbij de woonkeuken en het kantoor vloerverwarming hebben. Daarnaast staat er een houtkachel in de woonkamer die voor een aangename warmte zorgt (en weinig energiekosten). De overige ruimten worden verwarmd middels radiatoren. De gehele woning is geïsoleerd en de woning is voorzien van isolerende beglazing en grotendeels houten kozijnen. De grote tuindeur is van kunststof. De woning is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering. Er wordt gebruik gemaakt van een septic tank. Er is glasvezel aangelegd en deze loopt tot in de woning. Eigenaren hebben echter geen abonnement afgesloten. In 2009 is de buitenverlichting vernieuwd.

Overige gebouwen 

Schuur
Dit betreft een ruim opgezette schuur waarvan de muren grotendeels vernieuwd zijn. Naast de traditionele gebinten is de schuur uitgebreid en versterkt met gegalvaniseerd spantwerk.  De schuur meet circa 15 bij 22 meter (zie plattegrond) en heeft een betonnen vloer. De schuur heeft een nokhoogte van circa 11 meter en de goothoogte is circa 2,30 meter. De open ruimte in de schuur geeft mogelijkheden om deze naar eigen inzicht in te richten en te gebruiken. De elektrische (crawford) deur met een hoogte van 4 meter zorgt voor een ruime ingang tot de schuur.  Het dak is geïsoleerd met sandwich panelen en bedekt met dakpanplaten. Dak is ook erg geschikt om zonnepanelen op te leggen. In de schuur zijn diverse krachtstroomaansluitingen. 

Oude schuur
Deze voormalige melkstal meet circa 7,6 bij 11 meter en heeft een roldeur van circa 3 meter hoogte. Het spantwerk bestaat uit ijzeren spanten. De muren zijn opgetrokken uit halfsteensmuren.  De schuur heeft een nokhoogte circa 4,5 meter en de goothoogte is circa 3 meter.  Het dak is bedekt met aluminiumplaten en de vloer is van beton. 

Garage
Deze garage (die momenteel niet als garage wordt gebruikt) meet circa 6 bij 5 meter en heeft een roldeur van circa 2,5 meter hoogte en een houten zolder. Het spantwerk bestaat uit ijzeren spanten. De muren zijn opgetrokken uit steensmuren.  De schuur heeft een nokhoogte circa 4,5 meter en de goothoogte is circa 2,3 meter.  Het dak is bedekt met dakpanplaten en de vloer is van beton.  

Landerijen
Aan weerszijden van de oprit liggen de percelen cultuurgrond. Het betreft hier kleigrond.

 

 

Gecertificeerd makelaar en taxateur