Fochteloo (verkocht)

Omgeving
In het buitengebied van Fochteloo nabij het Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold staat op een mooie locatie deze ruime woonboerderij uit oorspronkelijk 1702. Het is de laatste van de 13 oorspronkelijke Hallehuistype boerderijen die er in Fochteloo waren. In latere jaren, voor het laatst vanaf 2006 is de boerderij diverse malen verbouwd. Op het ruime erf is er een paardenbak aangelegd en is er een perceeltje weiland.

Fochteloo is een dorp met ongeveer 400 inwoners en ligt ten noorden van Oosterwolde de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf. Fochteloo heeft o.a. een dorpshuis, (waar u o.a. terecht kunt voor een gezellig samenzijn) en een voetbalvereniging. Het basisonderwijs treft u in Appelscha en Oosterwolde. De dichtst bij zijnde basisschool is op 2,5 km.

Het dorp Oosterwolde heeft een rijke middenstand en een scholengemeenschap (3,4 Km).
In de nabijheid van Fochteloo ligt een groot natuurgebied genaamd het Fochteloërveen, een hoogveengebied van ongeveer 2500 ha groot. Het Fochteloërveen is op loopafstand van Zuideinde 2. Fochteloo is bij uitstek een dorp voor natuurliefhebbers en toch alle voorzieningen op geringe afstand in Oosterwolde en Appelscha.

Fochteloo is centraal gelegen in het noorden van Nederland, vanuit Fochteloo rijdt men met de auto naar Assen (25 min), Drachten (25 min), Groningen (42 min), Leeuwarden (40 min) en Zwolle (55 min).

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Oosterwolde, sectie F, nummer 246.

Woongedeelte
Het ruim en net opgezette woongedeelte is van origine gebouwd in 1902 en in de loop der jaren gemoderniseerd. De woning is opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren. De geïsoleerde vloeren (begane grond) zijn van beton. De geïsoleerde kap is bedekt met verglaasde pannen. De woning heeft een gebruiksoppervlakte van circa 197 m2 en een inhoud van circa 930 m3. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal met meterkast en toilet, woonkeuken (circa 26 m2) met luxe aanbouwkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en boretti oven met gaskookplaat, woonkamer (circa 50 m2), kantoorruimte (circa 8,75 m2), trapopgang en toegang tot de ruime badkamer met ligbad, ruime douchehoek en dubbele wastafel.

Bovenverdieping:
Ruime overloop met 3 slaapkamers. Daarnaast is er een vliering. Er ligt een aansluiting klaar voor een toilet boven en er is een begin gemaakt voor een extra slaapkamer boven de bijkeuken.

De woonkeuken (ca 2006) en de badkamer (beide circa 2010) zijn vernieuwd, gemoderniseerd en geisoleerd, waarbij de benedenverdieping vloerverwarming heeft. De centrale verwarming betreft een HR-combi uit 2008. De woning heeft grotendeels dubbele beglazing. Kozijnen zijn van hout. De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering. TV kan worden gekeken via de kabel. Glasvezel ligt tot de voordeur.

Traditionele bedrijfsgedeelte
Deze ruime schuur is opgetrokken uit steens muren en houten gebinten. De schuur wordt gebruikt als paardenstalling, berging en garage met twee op afstand bedienbare sectionale deuren. Er zijn een 4-tal paardenboxen en 1 pony-box gesitueerd. Het dak is deels vernieuwd en deels bedekt met asbest golfplaten en deels met asbestvrije golfplaten. Het bedrijfsgedeelte is grotendeels voorzien van een vlakke verharde vloer waarbij de vloeroppervlakte circa 225 m2 is.

Dressuurbak
Achter de paardenstal ligt een dressuurbak. Deze heeft een speciale ondergrond (tapijtdeeltjes) welke zorgen voor een betere ondergrond. ’s Avonds kan er met kunstlicht worden gereden.

Overig

  • Open Huis
    Er is de mogelijkheid om de woonboerderij te bezichtigen. Dit kan op woensdagmiddag 8 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdagmiddag 17 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur. Uiteraard worden tijdens de bezichtigingen de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.Inschrijving
    Alle belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld om uiterlijk donderdag 23 juli 2020 (16.00 uur) een schriftelijk bod (kan per email) uit te brengen op de woonboerderij met een minimum van € 400.000 kosten koper. Dit kan middels het daarvoor bestemde inschrijfformulier en voorwaarden (op te vragen bij de makelaar). De verkoper houdt zich het recht van gunning voor.
    De definitieve gunning zal plaats vinden uiterlijk 27 juli 2020 aan het einde van de middag.

Gunning
Verkoper neemt het bod van de beste bieder in overweging en zal beoordelen of het bod goed genoeg is om tot gunning over te gaan. We spreken nadrukkelijk over het beste bod; dit hoeft niet perse het hoogste bod te zijn. Het is mogelijk, dat iemand met een lager bod, echter zonder ontbindende voorwaarden, toch het beste bod heeft omdat de hogere bieder met een ontbindende voorwaarde biedt. Ook de aanvaardingsdatum kan van invloed zijn op de kwaliteit van uw bod.

 

Gecertificeerd makelaar en taxateur