Hoornsterzwaag, bij de Leijwei 119 (verkocht)

Omschrijving
Middels inschrijving te koop. In het buitengebied van Hoornsterzwaag nabij de Schoterlandse Compagnonsvaart en het dorp Jubbega staat op een mooie locatie deze ruime woonboerderij uit oorspronkelijk 1920. Bij de woonboerderij hoort een perceel weiland wat is gelegen achter de boerderij. In de loop der tijd is de boerderij diverse malen verbouwd. Op  het ruime erf staat een paardenstal en enkele overkappingen.

Omgeving
De woonboerderij ligt in het zuiden van Friesland in de omgeving van Hoornsterzwaag wat ligt in de gemeente Heerenveen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het buurtdorp  Jubbega. Hoornsterzwaag en Jubbega zijn dorpen die in elkaar overlopen en gezamenlijk optrekken. In de dorpen zijn diverse diverse verenigingen, een actieve middenstand met diverse winkels, een zwembad, kerk en een basisschool. Openbaarvervoerverbindingen zijn prima. De woonboerderij ligt op circa 18 kilo­meter van Heerenveen, 15 kilometer van Drachten en circa 6 kilometer van Gorredijk. Op korte afstand liggen bijzondere fraaie natuurgebieden zoals de uitgestrekte bossen rondom Beetsterzwaag, Olterterp, Wijnjewoude en Bakkeveen. Ook de golfbaan van Beetsterzwaag is nabij.

Woongedeelte
Het ruim en net opgezette woongedeelte is van origine gebouwd in 1920 en in de loop der jaren gemoderniseerd. De woning is opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren.  De geïsoleerde vloeren zijn deels van beton en deels van hout. De in 2006 geïsoleerde kap (unidekplaten) is bedekt met pannen. De woning heeft een gebruiksoppervlakte van circa 200 m2 en een inhoud van circa 675 m3. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree, hal met meterkast en toilet, woonkeuken (circa 13,75 m2) voorzien van diverse inbouwapparatuur, woonkamer (circa 27 m2), 2 slaapkamers (circa 8,6 en 11,8 m2), badkamer, bijkeuken en gang met trapopgang. Via de bijkeuken is er toegang tot het schuurgedeelte. Momenteel wordt deze als werkplaats gebruikt. Het is echter ook goed mogelijk om deze bij de woning te betrekken of als kantoor te gebruiken.

Bovenverdieping:
Ruime overloop met 4 slaapkamers. Daarnaast is er een vliering.

De woonkeuken (2006) en woonkamer (1990) zijn in de betreffende jaren vernieuwd, gemoderniseerd en geisoleerd. De centrale verwarming betreft een HR-combi uit 1998. De woning heeft grotendeels dubbele beglazing. Kozijnen zijn van hout. De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering. Men is momenteel druk bezig in de regio om glasvezel te installeren.

Paardenstal
Deze stal meet circa 10 * 8 meter en is opgetrokken uit grotendeels geïsoleerde spouwmuren. De schuur wordt gebruikt als paardenstalling en berging. Er zijn een 4-tal paardenboxen aanwezig en er is een houten zolder. Het dak is bedekt met asbest golfplaten. De stal is voorzien van een vlakke verharde vloer waarbij de vloeroppervlakte circa 80 m2 is.

Overige opstallen
Op het erf staan nog een aantal opstallen/bergingen die verkoper gebruikt voor de opslagdoeleinden.

Verkoop bij inschrijving

Open Huis
Er is de mogelijkheid om de woonboerderij te bezichtigen. Dit kan op woensdagmiddag 3 maart en op vrijdagmiddag 12 maart. In verband met corona dient u een afspraak te maken voor de bezichtiging. Uiteraard worden tijdens de bezichtigingen de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Inschrijving
Alle belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld om uiterlijk donderdag 18 maart 2021 (16.00 uur) een schriftelijk bod (kan per email) uit te brengen op de woonboerderij. Dit kan middels het daarvoor bestemde inschrijfformulier en voorwaarden (op te vragen bij de makelaar). Er is een richtprijs gesteld van € 450.000 kosten koper. De verkoper houdt zich het recht van gunning voor. De definitieve gunning zal plaats vinden uiterlijk 23 maart 2021 aan het einde van de middag.

Gunning
Verkoper neemt het bod van de beste bieder in overweging en zal beoordelen of het bod goed genoeg is om tot gunning over te gaan. We spreken nadrukkelijk over het beste bod; dit hoeft niet perse het hoogste bod te zijn. Het is mogelijk, dat iemand met een lager bod, echter zonder ontbindende voorwaarden, toch het beste bod heeft omdat de hogere bieder met een ontbindende voorwaarde biedt. Ook de aanvaardingsdatum kan van invloed zijn op de kwaliteit van uw bod.

Gecertificeerd makelaar en taxateur